Het werkschakelpunt: de oplossing voor een evoluerende arbeidsmarkt

Publicatiedatum

Wat als jobs verdwijnen? Wat als de vaardigheden van jouw medewerkers niet meer aansluiten bij de job? Wat als je de talenten van jouw werknemers optimaal wil benutten? De werkschakelpunten van VDAB en VLAIO vertellen via vier interviews hoe zij de oplossing voor jou en jouw werknemers bieden. 

Boeket
© Acerta

Wat doen de werkschakelpunten?

De arbeidsmarkt evolueert voortdurend. Maar hoe ga je daar als werkgever mee om? De werkschakelpunten helpen jou op weg. Ze stimuleren transities om de jobmobiliteit en het talent in Vlaanderen optimaal te benutten. Jouw medewerkers kunnen bijvoorbeeld tijdelijk of permanent voor een andere werkgever gaan werken. Je kan zelfs jouw werknemers delen met andere ondernemingen tijdens rustigere of drukkere periodes.

Vier interviews met vier werkschakelpunten

Vlaanderen telt in totaal vier werkschakelpunten. VLAIO ging met hen in gesprek. De kernboodschap van elk interview vind je hieronder, maar voor alle inzichten kan je terecht op onze website.

Werkschakelpunt Leuven

Maarten Pissens van het werkschakelpunt Leuven benadrukte het belang van het juiste talent op de juiste plek krijgen. Heeft een onderneming een ongelukkige medewerker? Verdwijnt de match tussen werkgever en werknemer? Het werkschakelpunt grijpt zo vroeg mogelijk in het proces in om tot een oplossing voor de werknemer en de werkgever te komen.

Lees het interview met werkschakelpunt Leuven

Werkschakelpunt Aalst

Investeren in menselijk kapitaal is de toekomst volgens Wout De Bondt. Als coördinator van het werkschakelpunt Aalst schuift hij transitietrajecten naar voren om tot een duurzame tewerkstelling te komen.

Lees het interview met werkschakelpunt Aalst 

Werkschakelpunt Kust

Medewerkers delen? Dat is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Sabine Goossens, coördinator van het werkschakelpunt Kust, toont aan dat bedrijven die medewerkers delen niet alleen hun medewerkersbestand behouden, maar zelfs kunnen uitbreiden.

Lees het interview met werkschakelpunt Kust

Werkschakelpunt Gent

Astrid Faelens en Ann De Cuyper van het werkschakelpunt Gent willen bedrijven overtuigen van de kracht van een doeltreffende leercultuur. Daarom leggen zij de klemtoon bij de organisatie van events rond leercultuur en levenslang leren. Hun missie is bedrijven inspireren en hen in contact brengen met opleidingsaanbieders.

Lees het interview met werkschakelpunt Gent

 

Meer info

Wil je een beroep doen op de werkschakelpunten? Bezoek dan zeker de website van het werkschakelpunt. Heb je vragen? Stuur een mail naar werkschakelpunt@vlaio.be.

 

Delen: